Tanzania, land av mirakel
Tänk dig att du landar på Kilimanjaro Airport, för att göra ditt livs kanske första safari, som inleds efter en första natt på Kutoka Lodge i Arusha. Vi färdas  via Lake Natron till Serengeti, ett naturens under. Vi får en glimt av vardagslivet i Mwanza vid Victoriasjön. Härifrån flyger vi sedan vidare till Zanzibar. Resan görs i samarbete med Afrikaresor och Tarakwai Safaris. Vi erbjuder en djupare safariupplevelse som tar dig närmare människorna - de masajer som har Serengeti som sitt hem och vars land vi passerar.
LIVET VID VICTORIASJÖN. Liv - Det är vad Tanzania är för mig. Jag känner mig aldrig så levande som då jag befinner mig i Tanzania och speciellt då Mwanza som har blivit ett andra hem. Dofterna, människorna, kaoset och lugnet är vad jag längtar tillbaka till redan då jag lämnar. Det oberäkneliga. Det direkta. Färgerna. Kontrasterna. Att inte veta vad man kan förvänta sig. Livet försiggår på gatan, i hamnen, i basarerna, längs med stränderna. Det är härligt trångt, intensivt och hektiskt i Mwanzas stadskärna. Försäljning och även hantverksarbete försiggår ofta på trottoarerna.  Från gatornas intensiva myller av människor och ljud till meditativ tystnad på Serengetis slätter eller vid Viktoriasjöns strand./Lena Johansson, reseledare
Närheten till det vilda
Vi är selektiva med de boenden vi erbjuder. Vi och vår lokala samarbetspartner Tarakwai Safaris väljer lodger med litet ekologiskt avtryck, attraktiva, enkla och familjära. Ekologiska genom användning av naturligt byggmaterial, solenergi och återanvändning av vatten. Under safarin bor vi på ekolodger och campingar med inredda tält i ståhöjd med sängar, badrum, toalett och dusch i anslutning. Utsökt mat av färska råvaror är ett måste och måltider serveras, från frukost till a la carte middag. Semi-utomhus områden där du kan se djuren flanera förbi. Lägg till fantastiska vyer och känslan av att vara ett med naturen. Den är oslagbar!
Vid porten till Serengeti
Dag 2-3 Vi startar safarin och vi rör oss längs med Great Rift Valleys sluttningar till Lake Natron och vulkanen Ol Doinyo Lengai. En oförglömlig plats som erbjuder vackra, nästan overkliga naturscener (bild t.v). Vi gör en kort vandring, 5 km totalt, till Ngare Sero där vi oväntat möts av grönskande landskap, palmer och vattenfall. Maasai Giraffe Eco Lodge är belägen på vägen till Serengeti och vid foten av Ol Donyoi Lengai. Lodgen jobbar aktivt för ekoturism, ansvarsfullt resande och naturskydd. Du befinner dig vid porten till Serengeti och till Ngorongoro kratern i oförstörd vildmark och i hjärtat av maasai land. Här i oförstörd vildmark kan du känna det som att tiden stått stilla. En perfekt plats för avslappning och reflektion av dagens händelser.
Serengeti, ett naturens under
Dag 4-7 Nästa dag kör vi in i Serengeti! Namnet kommer från Masajernas ord siringet som betyder landet som aldrig tar slut. Du kan lätt få det intrycket när du tittar ut över ändlösa slätter. Nationalparken listades 1981 som UNESCO världsarv. Parken erbjuder ett varierande landskap och verkliga möjligheter att se all de vilda djur du vill se.
Från Lake Victoria till Zanzibar
Vi spenderar två dagar i Mwanza där vi kryssar på Lake Victoria, lär känna staden till fots och bekantar oss med lokalt samhällsarbete. Vi tar flyget från Mwanza och avslutar vår resa på Zanzibar. Där bor vi i mindre turistiska Jambiani och vi kan segla stor dhow, bli guidade genom byn med lokal guide. Vi bekantar oss med Marine Cultures marina naturskydd och stödprojekt för kvinnor.  Lägg till sol, bad och snorkling för den som vill! På väg till flygplatsen gör vi en kryddtur och besöker magiska Stone Town.  
Nära möten med natur och kultur
Ny resa 22.2 - 6.3 2025, 13 dgr. Pris för 4-6 personer 3741 €, 7-12 pers 3380 €. Resan säljs i samarbete med Afrikaresor resebyrå. I Tanzania samarbetar vi med Tarakwai Safaris som har en gedigen känsla för biodiversitet, naturskydd och stöd till lokalsamhällen. Tarakwai organiserar tillfällen för besökaren att till fots få en djupare upplevelse. Med vår verksamhet stöder vi lokala projekt och samhällen och du som besökare ges möjlighet att bekanta dig närmare med lokalbefolkning, såväl i stadsmiljö som i naturparker. Kontakta oss för mera detaljer, frågor eller boka direkt!