Tanzania 13 dagar
En episk resa. Tänk dig att du landar på Kilimanjaro Airport för att göra en 13 dgr safari! Som inleds efter en första natt i Kutoka Lodge, Arusha. Vi färdas genom vidsträckta Serengeti via Lake Natron Vi bekantar oss med lokala livet vid Victoriasjön och avslutar på magiska ön Zanzibar. Resan görs i samarbete med Afrikaresor och Tarakwai Safaris. En djupare safariupplevelse som tar dig närmare människorna - de masajer som har Serengeti som sitt hem.genom Norra Tanzania i samarbete med Afrikaresor och Tarakwai Safaris. Resan börjar på Kilimanjaro flygfält där du möts av guide och reseledare. Beroende på ankomsttid åker vi genom mångkulturella Arusha som vibrerar av liv och färger. Ditt kanske första möte med Tanzania.
LIVET VID VICTORIASJÖN. Liv - Det är vad Tanzania är för mig. Jag känner mig aldrig så levande som då jag befinner mig i Tanzania och speciellt då Mwanza som har blivit ett andra hem. Dofterna, människorna, kaoset och lugnet är vad jag längtar tillbaka till redan då jag lämnar. Det oberäkneliga. Det direkta. Kontrasterna. Att inte veta vad man kan förvänta sig. Livet försiggår på gatan, i hamnen, i basarerna, längs med stränderna. Det är härligt trångt, intensivt och hektiskt i Mwanzas stadskärna. Försäljning och även hantverksarbete försiggår ofta på trottoarerna. Att åka de lokala minibussarna, daladala, är en upplevelse inte att missa. Även om det inte är ditt första möte med Tanzania - det är inte likt något annat och du kommer att gå tillbaka till dina minnen gång på gång. Du kommer att le då du tänker på alla de vänliga människor du mött, alla vilda djur du sett på safarin och de fängslande landskapen. Känslan. Kontrasterna och färgerna. Från gatornas intensiva myller av människor och ljud till meditativ tystnad på Serengetis slätter./Lena Johansson, reseledare
Känslan av närhet till det vilda
Vi är selektiva med de boenden vi erbjuder. Vi och vår lokala samarbetspartner Tarakwai Safaris väljer lodger med litet ekologiskt avtryck, attraktiva, enkla och familjära. Ekologiska genom användning av naturligt byggmaterial, solenergi och återanvändning av vatten. Under safarin bor vi på ekolodger och campingar med inredda tält i ståhöjd med sängar, badrum, toalett och dusch i anslutning. Utsökt mat av färska råvaror är ett måste och måltider serveras, från frukost till a la carte middag. Semi-utomhus områden där du kan se djuren flanera förbi. Lägg till fantastiska vyer och känslan av närhet till det vilda. Den är oslagbar!
Vid porten till Serengeti
Dag 2-3 Vi startar safarin och vi rör oss längs med Great Rift Valleys sluttningar till Lake Natron och vulkanen Ol Doinyo Lengai. En oförglömlig plats som erbjuder vackra, nästan overkliga naturscener (bild). Vi gör en kort vandring, 5 km totalt, till Ngare Sero där vi oväntat möts av grönskande landskap, palmer och vattenfall.Maasai Giraffe Eco Lodge är belägen på vägen till Serengeti och vid foten av Ol Donyoi Lengai. Lodgen jobbar aktivt för ekoturism, ansvarsfullt resande och naturskydd. Du befinner dig vid porten till Serengeti och till Ngorongoro kratern i oförstörd vildmark och i hjärtat av maasai land. Här i oförstörd vildmark kan du känna det som att tiden stått stilla. En perfekt plats för avslappning och reflektion av dagens händelser.
Serengeti, ett naturens under
Dag 4-7 Nästa dag kör vi in i Serengeti! Namnen kommer från masajernas ord siringet som betyder landet som aldrig tar slut. Du kan lätt få det intrycket när du tittar ut över ändlösa slätter. Nationalparken är listad som UNESCO världsarv sedan 1981. Parken erbjuder ett varierande landskap och verkliga möjligheter att se all de vilda djur du vill se. Vår guide vet var de rör sig och när.
Zanzibar
Vi tar flyget från Mwanza och avslutar vår resa på Zanzibar där vi bor på Zanzistar Lodge. Där kan vi segla dhow, snorkla, göra kryddtur och besök i magiska Stone Town. Vi lär känna Marine Cultures verksamhet och den lokala kulturen. Lägg till sol och bad!
Vi tar dig närmare
Tanzania 19.2 - 2.3 2024 4-6 pers 3.485 € (38 500 SEK) 6-12 pers 3.240 € (41 400 SEK) För att komma till detaljerat dagsprogram klicka på BOKA RESA Vår partner i Tanzania Tarakwai Safaris har en gedigen känsla för biodiversitet och bevarande av natur. För Tarakwai är safaris inte enbart vildliv; de organiserar tillfällen för besökaren att till fots få en djupare upplevelse. Med sin verksamhet stöder de lokala projekt och samhällen.