Autentiska Andalusien
Vad sägs om rundresa i Andalusien? Södra Spanien är så mycket mera än bara solkust. Upptäck det mer autentiska Spanien av svindlande höjder, pinjeträd, korkek, vita moriska byar och Atlantkustens vita, vilda sandstränder. Vi rör oss gärna västerut från Málaga mot städer som Ronda, Tarifa, Sevilla och Cadiz. Kom och lär känna Andalusien med oss! Berätta ‍vilken typ av resa du vill göra, hur länge du vill stanna, vilken typ av boende du föredrar etc. Vi tipsar om destinationer, logi, exkursioner och vandringsleder och skräddarsyr din resa. För dig som reser ensam, par, familj, grupp av vänner. Nedan några tips.‍
STAD OCH KULTUR - Med någon av nedan nämnda städer som utgångspunkt. Magiska Granada och Alhambra behöver ingen närmare presentation. Sevilla (t.h) är kulturhistoriskt centrum och regionens huvudstad; mest känd för sin katedral och sina ståtliga byggnader. Floden Guadalquivir med promenadstråk löper genom staden och ger den en speciell feel. Missa inte Real Alcazar eller de judiska kvarteren! Sevilla är färgrik, dramatisk, musikalisk, upprymd, modern, allt i ett paket. Cádiz, den kanske mest anonyma bland södra Spaniens städer men vår absoluta favorit! En halvö vid Atlantkusten, även kallad "lilla Havanna". Fenicier, greker, romare och araber har alla passerat här och staden sägs vara den äldsta i västvärlden. Med stadssemester kan vi också resa ansvarsfullt. Vi bokar helst små, familjedrivna gästhus/hostels./ Lena Johansson, reseledare
Magiska Ronda
Ronda - Vida vyer, hisnande höjder, runda kullar, blånande berg. Ronda är en av de de mest besökta för sitt dramatiska läge på kanten av en hög ravin och bron Puente Nuevo (1793). Staden är en av Spaniens äldsta och har en rik kulturhistoria. Arkitekturen och kulturen har präglats av av kelter, romare, morer och kristna genom tiderna. Lägg till gator som kantas av apelsinträd och parken Alameda del Tajo med dramatiskt avslut på kanten av ravinen.
Vildmark och vilda stränder
I Andalusien finns vidsträckta vildmark att utforska med tre nationalparker Doñana, Sierra de las Nieves och Sierra Nevada. Det finns ett tjugotal naturparker. Grazalema naturpark är ett skyddat område mellan Málaga och Cádiz och dela av ett bergsmassiv med höjder på 1600 meter. Det går bilväg mellan byarna Grazalema och Zahara de la Sierra, även de värda besök, upp till Puerto de las Palomas som ligger på 1180 meters höjd. Vid intresse åker vi hit för en lätt vandring. Från Cadiz kan man vandra längs med havet. Atlantkusten är mindre exploaterad och stränderna mellan Cadiz och Tarifa är vilda och vackra. Bolonia är kanske den mest kända för sina höga sanddyner. Du kommer att känna dig mycket långt bort från överexploaterade och överfulla solkusten.
Vandring och vin
I Valle de Genal, en halvtimmes körning från Ronda och intill den blå byn Juzcar ligger  Bodega La Fabrica Hojalata. Bodegan är en del av Kidus Ronda program för dess intressanta blandning av historia, natur, mystik och förstås deras ekologiskt producerade vin! Här får du vandra i vackra omgivningar, höra historien om hur allt började och vad som gör ett vin ekologiskt. Och du får förstås smaka deras viner! ‍ Vi vandrar till Juzcar, ca 3 km, byn som har sin egen historia som en av de vita byarna men också en nutida berättelse om varför husen är blå. Den storyn får ni höra på plats och ställe.
Våra förslag för Ronda och Tarifa snart...
Som du ser, möjligheterna till äventyr är många och det finns något för alla. Ett sätt att göra det är en långsam rundresa. Alternativt stanna på ett ställe, dyka in det lokala livet och göra utflykter. Vi anlitar guider som bor på orten och visar sin stad. Vi stöder lokal service och tar hänsyn till miljö. Du bokar flyg till valfri plats i Andalusien och vi sköter resten. Kontakta oss!