Djupaste Marocko
MAROCKO - Det finns tusen skäl att uppleva Marocko. Marrakech med magiska marknadsplatsen Djema el-Fna där verkligheten överträffar alla beskrivningar. Fes med Unesco-listad medina, bohemiska Essaouira, blå byn Chefchaouen, surfarnas och soldyrkarnas paradis Agadir. Lägg till städer som Tanger, Rabat och Casablanca och bohemiska Essaouira på Atlantkusten. Det går utmärkt att resa tåg och buss i Marocko och mellan de tre sistnämnda städerna går ett höghastighetståg, Al Boraq. Marocko ligger ju inte alltför långt borta och finns det lust och tid kan man till och med ta tåget hela vägen till Algeciras och sedan färja över Gibraltarsundet till Tanger (1,5 h). Eller du flyger till Málaga och därifrån med tåg till Algeciras (ca 4 h). Man kan ju förstås flyga direkt till valfri plats om man föredrar.
MARRAKECH - en verklig explosion för alla sinnen! Vi ger dig här några tips på det du normalt inte hittar i reseguider. not normally find in travel guides. SomAtelliers d'allieurs om du göra mera hands-on aktiviteter med Marrakchi maalems (mästerhantverkare) i deras studios. Kanske tillverka dina egna babouche tofflor eller en kurs tadelakt (ekologisk kalkputs) korgflätning, keramik eller matlagning. En chans att träffa artisanerna bakom de hantverk du ser i soukerna och höra deras berättelser. It’s an opportunity to meet the artisans and hear their story. Something to eat? Platser att äta, dricka och umgås i: Henna Café, en kulturförening, en multikulturell mötesplats, café, henna salong, It provides a multi cultural meeting place; a community cafe; a henna salon, konstgalleri med lokala aspirerande konstnärer. Vinsten går till stöd till utbildning och andra stödprojekt. Chez Maazouz - en gömd skatt vid Jmaa-el-Fna, med traditionell, vacker berber dekor på mellanvåningen och med en magnifik utsikt från takterrassen. Autentisk och med en delikat meny. För att nämna bara några exempel. Vi har förstås flera och vi tar dig dit. En gång i Marrakech är det ett måste att bo på en traditionell Riad!
Landskapet i Marocko är väldigt varierande och vi rekommenderar en road trip när man väl är där. Du åker genom episka, omväxlande landskap - från Atlantkust till Saharas öken, genom svindlande vackra Atlasbergen och gröna frodiga bergslandskap. Ren skönhet. Och du kommer att möta lokala vänliga människor på din väg
Vandra med nomader
Greentours Marocko ordnar trekking med nomader och du får följa Ait Atta klanen (berber) på deras förflyttning genom Atlasbergen söderut. Du vandrar med dem i 12 dagar av deras förflyttning. Vi får verkligen känna på ett annat sätt att leva. Vi rör oss på genom ett fängslande vackert landskap på uråldriga vandringsleder, genom bergspass och med och vi passerar Ouzoud vattenfall och Ait Bouguemez. VI lär känna berbernomadernas livsstil och rör oss i karavan mot hjärtat av Atlasbergen. Vi bor i tält och delar all tid och alla måltider med berberfamiljerna.
Homestay
Du kan stanna 4 dagar (2 nätter) med en berberfamilj i Höga Atlasbergen. Grentours hämtar dig från riaden i Marrakech och under färden till din homestay kan du njuta av Atlasbergens enastående landskap. Hos familjen kommer du att få hjälpa till med olika sysslor som att hämta vatten och ved. Middagen intas ute runt elden och under en magisk stjärnhimmel. En känsla av gemenskap trots kultur- och språkskillnader. En känsla av att vi alla är en del av denna värld.
Hur vill DU resa?
Transhumance 12 dgr från 945 € - 2625 € / person beroende på gruppstorlek. Family Stay 4 dgr 350 €/person (om två personer) Det finns flera alternativ som du hittar på Morocco Grentours hemsida. Vi kan även skräddarsy din resa tillsammans med Morocco Greentours. Våra resor till Marocko erbjuder verkliga djupdyk i en av de äldsta levande kulturerna i vår värld. Utmana dig själv tillsammans med berberklanen Ait Atta och ta del av deras liv. Liksom de till en del får ta del av ditt. Hör av dig!