Genuina Marocko
MAROCKO - Det finns tusen och en orsaker att uppleva Marocko. Marrakech med magiska marknadsplatsen Djema el-Fna där verkligheten överträffar alla beskrivningar. Fes med Unesco-listad medina, bohemiska Essaouira, blå byn Chefchaouen, surfarnas och soldyrkarnas paradis Agadir. Lägg till städer som Tanger, Rabat, Casablanca, Asilah, fiskarbyn Asilah och bohemiska Essaouira på Atlantkusten. Det går utmärkt att resa tåg och buss i Marocko och mellan de tre först nämnda städerna går ett höghastighetståg, Al Boraq. Du kan ta tåget hela vägen till Algeciras och sedan färja över Gibraltarsundet till Tanger (1,5 h). Eller du flyger till Málaga och därifrån med tåg till Algeciras (ca 4 h). Du kan förstås flyga direkt till valfri plats i Marocko om man föredrar. Marrakech är startpunkt för de flesta av våra turer.
MARRAKECH - en verklig explosion för alla sinnen och utgångspunkt för de resor vi ordnar i samarbete med lokala Morocco Green Tours. Vi ger dig här några tips på det du normalt inte hittar i reseguider. Som Atelliers d'allieurs om du vill göra mera hands-on aktiviteter med Marrakchi maalems (mästerhantverkare) i deras studios. Kanske tillverka dina egna babouche tofflor eller en kurs tadelakt (ekologisk kalkputs) korgflätning, keramik eller matlagning. En chans att träffa artisanerna bakom de hantverk du ser i soukerna och höra deras berättelser. Platser att äta, dricka och umgås i: Henna Café, en kulturförening, en multikulturell mötesplats, café, henna salong, ; konstgalleri med lokala aspirerande konstnärer. Vinsten går till stöd till utbildning och andra stödprojekt. Chez Maazouz - en gömd skatt vid Jmaa-el-Fna, med traditionell, vacker berber dekor på mellanvåningen och med en magnifik utsikt från takterrassen. Autentisk och med en delikat meny. För att nämna bara några exempel. Vi har förstås flera och vi tar dig dit. Och en gång i Marrakech varför inte  bo på en riad? Vi tipsar.
Landskapet i Marocko är väldigt varierande och vi rekommenderar en road trip när man väl är där. Du åker genom episka, omväxlande landskap - från Atlantkust till Saharas öken över svindlande vackra Atlasbergen, du passerar palmoaser och  karga bergssluttningar. Med oss och Morocco Green Tours stannar du till hos lokala familjer eller kanske på något evenemang i byarna. Här har Marockos första bosättare Amazigh (berber) bott sedan urminnes tider.
Vandra med nomader
Med Morocco Green Tours har du möjlighet att vandra med nomader och du får då följa Ait Attas (berber) på deras förflyttning genom Atlasbergen söderut. Du vandrar med dem i 12 dagar av deras förflyttning. Du får verkligen känna på ett annat sätt att leva. Du rör dig genom ett fängslande vackert landskap, på uråldriga vandringsleder, genom bergspass och med och passerar Ouzoud vattenfall och Ait Bouguemez dalen, även kallad Happy Valley. Under dessa dagar kommer du verkligt nära familjerna och lär känna deras livsstil. Detta är garanterat en upplevelse som får dig att reflektera och som du kommer att minnas länge, länge.
Bo hos familj
Du kan stanna 3 dagar (2 nätter) med Amazigh-familj i Höga Atlasbergen. Morocco Grentours guide hämtar dig från Riaden i Marrakech och under färden till din "homestay". Hos familjen kommer du att få hjälpa till med olika sysslor som att hämta vatten och ved. Runt elden och under en magisk stjärnhimmel delar vi middag, berättelser, sång och skratt.  Kanske en insikt att trots kultur- och språkskillnader är vi alla en del av denna värld, trots olika livsverklighet och förutsättningar.
Upplev Marocko med oss!
1.Transhumance 12 dgr Pris från 922 € - 1500 € / person beroende på gruppstorlek. (2-10 pers) 2.Home Stay 3 dagar 350 €/person (om två personer) Fler alternativ hittar du på Morocco Green Tours hemsida. Vi kan även skräddarsy din resa tillsammans med dem. Våra resor till Marocko erbjuder verkliga djupdyk i en av de äldsta levande kulturerna i vår värld. Våra resor går ett steg längre och ger ett djupare utbyte med ditt resmål. Vad vill du uppleva i Marocko? Sänd oss ett e-mail för fler detaljer!